Blomsterdekoratørutdanning

Blomsterdekoratør – verdens vakreste yrke 

Har du tenkt over hvor mye glede du har av blomster? En vakker bukett, blomster til trøst og blomster til glede.

Jeg er så glad og stolt over å være blomsterdekoratør, hvor jeg kan jobbe kreativt, lage vakre blomsterarbeider, utøve et håndverk, møte mennesker i alle livets situasjoner og rett og slett glede andre!

 

Blomsterarbeider som bugner av blomster.

Vea har tilbud om deltid og nettstøttet blomsterdekoratørutdanning for voksne.

Målet med denne lokale læreplanen vg1 og vg2, er å tilby helhetlig og yrkesrelevant undervisning for våre privatister. Her kan du lese mer om Blomsterdekoratørutdanning på Vea.

Nedenfor kan du la deg inspirere og se noe av det du lærer på denne utdanningen. Bildene er fra klassen Blomsterdekoratør voksen deltid, som startet høsten 2020 (BVD20)

Vea sitt uteområde er fint både til høsting av materialer og fotografering av produkter. Rita og Trude er ute på «høste-tur»

Det var hele 27 spente elever som begynte på blomsterdekoratørutdanning (BVD20) i høst, alle med  et ønske om å lære dette fasinerende faget.

Christina er i full gang med et arrangement og veveteknikk.

Faglærerne på Vea bruker sine erfaringer og kunnskap til å utdanne elever og studenter til å bli gode dyktige blomsterdekoratører i en tøff bransje.

I tillegg til å lage fine blomsterarbeider, er det viktig å kunne økonomi, ha god kompetanse om kundebehandling, salg og service, foruten plantekjennskap, estetikk og mote/trender.

 

På blomsterdekoratør voksenopplæring deltid lærer du å lage brudebuketter med ulike teknikker og uttrykk.

En blomsterdekoratør kan og gjør veldig mye, og det er et sammensatt yrke med ulike arbeidsoppgaver!

De fleste har arbeidsplassen sin i en blomsterbutikk, men vi ser at det åpner seg andre muligheter i dag med bransjeglidninger og markedet endrer seg. Verksteder, freelancer som har fokus på events, og spesialister på grønt interiør for å nevne noe.

Den tradisjonelle blomsterdekoratøren lager blomsterarbeider som sorgarbeider, brudearbeider, buketter og dekorasjoner.

Blomsterdekoratøren har kunnskap om ulike stilepoker og kan tilpasse dekoren etter hva slags stil eks. på brudekjole, rom, anledning og i det hele tatt rammen anledningen skal ha!

Jeg ønsker deg hjertelig velkommen inn i blomsteryrket.

Blomsterhilsen fra Aina, Faglærer på Vea

Aina Østby

Kontakt oss