Marte Tømmervik, blomsterdekoratør

Med blomsterdekoratørutdanning fra Vea, blir det jobb hos Bergamot blomsteratelier for Marte 

Jeg er takknemlig hver dag for at jeg får jobbe med det grønne og botaniske materialer, det tror jeg er både godt for kropp og sinn.
  • Navn: Marte Haugen Tømmervik
  • Klasse: Blomsterdekoratør deltid, med avgang vår 2022
  • Alder: 25
  • Kommer fra: Lillehammer

Hvorfor valgte du å gå på Vea for å ta blomsterdekoratørutdanning?

En stor del av meg har alltid søkt etter og ønsket å utfolde meg kreativt. Da jeg var heldig og fikk praksis i blomsterbutikk, var det noe som føltes riktig med en gang. Det å skulle arbeide med naturlige og levende materialer, og ha mulighet til å jobbe kreativt og estetisk – tiltalte meg.

Jeg leste meg opp om Vea og om tilbudet de har, og snakket med flere tidligere elever som var godt fornøyde med skolen – derfor valgte jeg å søke.

Hadde du erfaring fra blomsterdekoratørfaget fra før?

Jeg hadde vært i praksis i blomsterbutikk over en periode, som tidligere nevnt, og fikk oppleve hvor fint det var å møte mennesker i ulike livssituasjoner og hvor mye omtanke det ligger bak å ‘’si det med blomster’’ – det å kunne ta en liten del i det, som blomsterdekoratør, synes jeg er veldig vakkert og gjør meg ydmyk.

Hvordan er undervisningen lagt opp?

Studiet vårt er en kombinasjon av fysiske samlinger og nettbasert undervisning over 2 år. I året har vi ca. 10 fysiske samlinger. Det første året ble undervisningsdagene ofte innledet med teori. Teorien var ofte knyttet opp til de påfølgende praktiske oppgavene samme dag. Det siste året har tiden til å jobbe praktisk, blitt mer vektlagt.

Undervisningen over nett har vært teoretisk- og hatt input av ulike disipliner, stilepoker og trender m.m.

Hvordan trives du på Vea og i klassen?

Jeg trives svært godt. Skolen ligger helt fantastisk til, og i sesong har vi mulighet for å høste fra egne blomsterenger. Veksthuset òg byr på flere spennende sorter.

Det jeg alltid synes er like fantastisk ved samlinger, er at vi elever har samme utgangspunkt i botaniske materialer og oppgaver – men ender alltid opp med å ulike sluttresultater preget av den enkeltes uttrykk og signatur hver gang. Av det lærer man veldig mye og jeg blir inspirert av mine medelever hver gang. Ikke minst har vi et fantastisk godt klassemiljø, hvor jeg føler vi alle heier på hverandre. Det samme med lærerne. De er kunnskapsrike, har erfaring og ikke minst brenner de for faget de jobber med.

I tillegg til undervisningen som gis fra Vea, skal du ha 6 uker med praksis i løpet av de to årene du tar blomsterdekoratørutdanning. Hva betyr det for deg å ha praksis?

Praksisen er en veldig viktig del av utdanningen. Du blir kjent med yrket på en litt annen måte og hvordan faget blir brukt i det daglige arbeidet – man blir rett og slett kastet litt ut i det, som jeg tenker er erfaringsfullt. 

Hva gjør du etter endt utdanning?

Jeg er så heldig at jeg har fått jobb hos dyktige Ingrid og Gavin på Bergamot blomsteratelier, og gleder meg til fortsettelsen der. På sikt ønsker jeg å ta fagbrevet, og med mulighet for fagskoleutdanning.

Hva vil du si til andre som vurderer å ta blomsterdekoratørutdanning?

Kast deg ut i det, og ikke vær redd for å by på deg selv og dine idéer! Jeg er takknemlig hver dag for at jeg får jobbe med det grønne og botaniske materialer, det tror jeg er både godt for kropp og sinn.

Marte har allerede fått jobb hos Bergamot blomsteratelier i Lillehammer. Foto: Bergamot blomsteratelier
Marte jobber konsentrert om oppgaven på blomsterdekoratørutdanningen. Foto: Aina Østby
Dekorering av bord hos Ment på Fåberg
Marte med et brudearbeid som øvingsoppgave på Vea.

Tekst: Marte Tømmervik/Dorte Finstad
Foto: Marte Tømmervik og Bergamot blomsteratelier

Vil du bli blomsterdekoratør? Her kan du lese om blomsterdekoratørutdanningen på Vea

Kontakt oss

Marte Tømmervik, blomsterdekoratør
Marte Tømmervik, blomsterdekoratør