Uteområdet på Vea som læringsarena 

Vea har i hele sin historie vært et ettertraktet og populært sted for blomsterdekoratører. Den gode beliggenheten, uteområdene med blomster og planter som inspirerer og gir mulighet til høsting, er unik.

Ute på Vea vokser sommerblomster, stauder, busker og trær som brukes aktivt i undervisningen både sommer og vinter. Ved å høste blomster ute, lærer du å bruke plantematerialer som har vokst naturlig og på den måten utvikler du en unik materialfølelse som blomsterdekoratør. I tillegg kjøper vi inn blomster som selges i blomsterbutikker, slik at yrkesutøvelsen blir relevant for bransjen. På den måten blir du kjent med hvordan du kan kombinere materialforståelse, kreativitet og blomsterdekoratøryrket på en god måte.

God plantekjennskap er viktig.

Du må lære norske og botaniske navn på blomster, planter, busker og trær. Du lærer om stell og oppbevaring. Hvilke blomster som egner seg i ulike blomsterarbeider og hvilken holdbarhet de ulike sortene har. Som blomsterdekoratør skal du lære å anvende blomster og plantematerialer som snitt, men du skal også lære stell av blomstrende potteplanter og grønnplanter. For å bli en dyktig blomsterdekoratør med bred kompetanse som er attraktivt for bransjen må du også kunne veilede kunder i salgsprosessen av planter.

Sonja Lønnum
Vea har en stor hage med flott utsikt over Mjøsa
Georgine som er dyrket frem på Vea
Skjønne tulipaner på tunet en vakker vårdag, til glede for alle
Detalj av Aronia, svartsurbær. Nydelige høstfarger på bladene som vi bruker på kranser og bærene kan i tillegg til å spises, brukes som fine detaljer i blomster arbeider.
Sommerblomster produseres i veksthuset før de plantes ut på friland til stor glede for blomsterdekoratører.

Vil du bli blomsterdekoratør?

Da kan du ta utdanningen på Vea. Du kan lese om utdanningen, opptakskrav, søknadsfrist og så videre her: Blomsterdekoratørutdanning på Vea

Kontakt oss

Dorte Finstad