Kristine Myrlid tar blomsterdekoratørutdanning på Vea

Kristine tar blomsterdekoratørutdanning på Vea 

Selv om det også er mye hard jobbing, så er det utrolig fint å kunne jobbe med materialer som er så vakre, sier Kristine, som skal bli blomsterdekoratør.
  • Navn: Kristine Myrlid
  • Klasse: BVD 20
  • Alder: 48
  • Kommer fra: Oslo
  • Bakgrunn: Utdannet sykepleier og kunst- og håndverkslærer.

Hvorfor valgte du å gå på Vea for å ta blomsterdekoratørutdanning?

Etter cellegiftbehandling måtte jeg velge ny kurs, da jeg ikke klarte å komme tilbake til jobb som sykepleier. Trengte å gjøre noe hvor jeg ikke må bruke hodet i så stor grad, da jeg sliter med konsentrasjon og utmattelse. Jeg vurderte først å gå på gartnerutdanning, men fikk veldig godt inntrykk av både blomsterdekoratør- og gartnerutdanningen på Vea, da jeg så på hjemmesiden deres. Valget falt på blomsterdekoratørutdanningen etter at jeg jobbet litt i en blomsterbutikk i noen måneder før jeg søkte.

Hadde du erfaring fra blomsterdekoratørfaget fra før?

Da jeg var 22 år var jeg faktisk lærling i en blomsterbutikk i Tyskland i fem måneder, men det ble avbrutt på grunn av hjemlengsel.

Før jeg startet på Vea jobbet jeg 2-3 dager i uken i ca. et halvt år i en blomsterbutikk i Oslo.

Hvordan er undervisningen lagt opp?

Det er ca. 10 samlinger i året over 2 år. I år er samlingene fra mandag til torsdag. Samlingene blir som oftest innledet med en teoriøkt, og så er det mest praktisk arbeid de resterende dagene. Teorien ligger veldig nært opp til det praktiske arbeidet, slik at man får direkte nytte av teorien man lærer.

Det var litt mer teori det første året. På grunn av nedstenging ble i fjor noen av samlingene gjort digitale på teams. Vi har også hatt noen undervisningsøkter på teams innimellom de fysiske samlingene.

Hvordan trives du på Vea og i klassen?

Jeg trives kjempegodt på Vea! Det er veldig godt miljø i klassen, dyktige og hyggelige lærere, og veldig vakre omgivelser. Det at vi kan gå ut og plukke blomster, blader, grener osv. i «hagen» er luksus. Og det gir stor inspirasjon til å skape noe fint. Det er et lite og hyggelig miljø, der alle hilser på hverandre.

I tillegg til undervisningen som gis fra Vea, skal du ha 6 uker med praksis i løpet av de to årene du tar blomsterdekoratørutdanning. Hvor har du valgt å ha praksis?

Jeg har hatt praksis i to forskjellige blomsterbutikker i Oslo (Ibsen blomst og Blomsterenga på Kampen). Jeg har vært veldig heldig med praksisplassene mine, da jeg har fått gjøre mye av det samme som de ansatte gjør (varebehandling, lage buketter, krans, båredekorasjon), og dermed fått øve meg på noe av det jeg har lært på skolen.

Jeg synes det er veldig lærerikt å være i praksis, da jeg har fått se hvordan en blomsterbutikk drives. Det har også vært spennende å være i flere butikker, da alle jobber litt ulikt, og har ulik smak og mening om hva som er pent.

I tillegg er det fint å få øve mer på det jeg har lært på skolen, da det kreves øvelse for å bli flink!

På Vea er det hybler som leies ut til elever og studenter, når de er inne på fysiske samlinger. Er det noen du benytter deg av?

Jeg bor i Oslo, så når jeg har vært på samlinger, har jeg leid hybel på Vea. Jeg har mitt eget rom, og deler kjøkken, toalett og dusj med medelever, stort sett bare fra min egen klasse. Det kan være veldig sosialt, men det velger man selv. I starten var jeg mest på rommet mitt på kveldene, men nå sitter jeg mest på kjøkkenet sammen de andre, mens vi prater, strikker, skriver logg, eller pugger botaniske navn.

For meg, som har hus, mann og barn hjemme, har det vært litt som «husmorferie» å være på Vea. Med ganske lange og hektiske skoledager er det deilig å kunne kjøpe ferdig lunsj og middag i kantinen, og ikke ha noe annet å tenke på enn meg selv. Noen ganger er det også fint å ha tid og mulighet til å kunne bruke verkstedene på kvelden.

Hva gjør du etter endt utdanning?

Jeg vet ikke enda hva jeg skal gjøre etter endt utdanning, men håper at jeg kan få meg en jobb i en blomsterbutikk eller et blomsterverksted. Eventuelt som lærling. Jeg har sett en del stillingsannonser i det siste, så det ser ut som at det er et behov for blomsterdekoratører der ute.

Hva vil du si til andre som vurderer å ta blomsterdekoratørutdanning?

Kast deg ut i det! Selv om det også er mye hard jobbing, så er det utrolig fint å kunne jobbe med materialer som er så vakre, og kunne skape noe selv. Man får mye glede igjen, både av blomstene, og menneskene man gleder med blomstene.

Tekst: Kristine Myrlid/Dorte Finstad

Vil du bli blomsterdekoratør? Les her: Blomsterdekoratørutdanning for voksne

Kontakt oss

Kristine Myrlid tar blomsterdekoratørutdanning på Vea
Kristine Myrlid tar blomsterdekoratørutdanning på Vea