Delvis gjenåpning av Vea våren 2020 

Norges grønne fagskole – Vea starter med en delvis gjenåpning av Vea fra 18.mai 2020

Det er gjort mange vurderinger og satt inn ulike tiltak, for at vi skal kunne åpne opp for noe aktivitet på Vea igjen, og samtidig følge myndighetenes råd om smittevern i forbindelse med korona-situasjonen. Privatister og elever som tar yrkesfaglig utdanning skal prioriteres. Videre er det åpnet for at fagskolestudenter som må ha fysisk tilgang til studiestedet for å fullføre utdanningen, skal kunne gis tilgang.

På Vea har vi gjort disse prioriteringene:

  • Fra 11.mai ble det åpnet for at pedagogisk ansatte og ansatte i administrasjonen kunne velge om de ville benytte kontorplass på Vea eller ha hjemmekontor.
  • Fra 18.mai vil elever på VG2 blomsterdekoratør få praktisk undervisning på Vea
  • Uke 22: Elever som tar blomsterdekoratørutdanning (BVD18) skal ha praktisk undervisning
  • Uke 23: Gjennomføring av praktisk/muntlig eksamen for fagskolestudenter på Grønn helse
  • Uke 24: Gjennomføring av praktisk/muntlig eksamen for elever på gartnerutdanning (GV19)
  • Uke 25: Gjennomføring av praktisk/muntlig eksamen for elever på gartnerutdanning (GV18)
  • Uke 25: Gjennomføring av praktisk/muntlig eksamen for elever på blomsterdekoratørutdanning (BVD18)

Veiledning smitteverntiltak

Vi har laget et eget hefte som beskriver hvordan smittevern skal gjennomføres på Vea våren 2020. Alle ansatte, studenter og elever må lese dette godt, og følge de tiltak og regler som er satt.

Kurs og fagdager

Alle kurs og fagdager som var planlagt før sommerferien er dessverre avlyst. Unntaket er  kurset «Planlegg din egen hage» som er et nettkurs. Kurs som er planlagt i august og utover høsten, vil gå som planlagt, dersom situasjonen rundt korona ikke endrer seg og medfører strengere krav til smittevern.

Studiestart høsten 2020

Vi planlegger normal studiestart for høsten 2020, men er også forberedt på at det kan bli behov for endringer. Det kan i tilfelle være å endre dato for noen studiestarter, slik at vi reduserer antall studenter og elever som skal være på Vea på samme tid, eller at studiestart blir på nett. Studiestart på nett er noe vi aller helst vil unngå, siden vår erfaring er at å kunne møte andre studenter og faglærere fysisk, er den beste starten for en ny studiehverdag. Vi har ingen planer om å avlyse studietilbud på grunn av korona-situasjonen.

Ta kontakt med oss dersom du lurer på noe

Sentralbordet er betjent i fagskolens ordinære åpningstid, mandag-fredag 08:00-15.00.

Tekst og foto: Dorte Finstad

Kontakt oss

Tulipaner på Vea. Foto: Dorte Finstad

Veiledning smitteverntiltak på Vea