Åpen dag på Vea 100 år i 2023

Vellykket 100 årsmarkering på Vea  

Å bli 100 år er ikke hverdags, så når det skjer, må vi jo markere dette, sier rektor Stein Aarskog. Vi ønsket selvfølgelig å feire vårt jubileum, og vise frem hvordan Vea løser sitt samfunnsoppdrag med å tilby variert utdanning på fagskolenivå i dag.

Fredag 22. september gjennomførte vi åpen dag for alle som hadde lyst og anledning til å besøke skolen. Når klokken var slagen, strømmet det på med folk, tross litt dårlige værutsikter. Men med mange besøkende kom også godværet, og arrangementet ble akkurat slik  vi på Vea ønsket for jubileumsdagen.

Folk fra nær og fjern

Mange har gode minner fra sin tid som elev eller student på Vea, og ønsket å friske opp igjen minnene med et besøk på skolen. Andre har ikke vært på Vea før, men alltid ønsket å se på skolens fantastiske uteområde, samt få informasjon om historien til Vea og hva Vea har utviklet seg til i 2023.

Vi tok blant annet en prat med tidligere elever som kommer fra Randaberg i Rogaland. Birgit Hvitsand Eltervåg og Knut Ansgar Eltervåg, samt Nina Breium fra Sande i Vestfold. Disse tre møttes gjennom utdanning på Vea i 1972/1973, og kom nå ens ærend for å oppleve Vea igjen. Vi har så mange gode minner fra vår tid her på Vea, sier de i kor. 

Variert og populært program

Vi hadde lagt opp til et variert program denne dagen, med presentasjon av alle utdanningene Vea tilbyr, internasjonale prosjekter Vea er involvert i, og den digitale utviklingen for fagskolen.

Skolens område var rigget for salg av grønnsaker, frukt, stauder, busker og trær, samt blomsterbuketter. Alt var tilrettelagt av elever på gartner -og blomsterdekoratørutdanningene, som hadde samling på Vea denne uka.

Faglærer på gartnerutdanningen, Per Spangen, holdt omvisning for de besøkende på skolens innholdsrike uteområde. Her fikk de informasjon om hvordan Vea er tilrettelagt som læringsarena, uansett utdanning.

Faglærer Ingeborg Sørheim, som også har skrevet Veas jubileumsbok, delte engasjert sin kunnskap om Veas innholdsrike historie gjennom 100 år. Skolens historie og dens mange oppturer og nedturer viser hvordan hagekunsten, gartnerihistorien og ulike samfunnsendringer har vært med på å forme skolen og undervisningen, forklarer Sørheim.

Markedsansvarlig Grethe Bøhn Busterud fortalte om Vea i dag. At vi har over 300 studenter fra hele landet, samt studenter som kommer fra andre land. Det er totalt 16 fagskoleutdanninger, der nesten alle er deltidsstudier med nettundervisning og kortere samlinger på Vea.

Vea har i dag utdanninger for anleggsgartnere, gartnere, anleggsentreprenører, rørleggere, interiør, helsesektoren og blomsterdekoratører.

Tekst: Grethe Bøhn Busterud

 

 

Foto: Elisabeth Fulland/Grethe Bøhn Busterud

Kontakt oss

Elisabeth Fulland